Mobility

Σύγχρονη Κινητικότητα και Οδική Ασφάλεια

Zografos Banner ΙΙΙ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2018 στην ΚΡΗΤΗ

Στο Πολυτροπικό νησί οι δράσεις για την Πολυτροπικότητα..! :)

ΤΟ ΚΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ- ΛΑΣΙΘΙΟΥ (www.ktelherlas.gr ) στηρίζει και συμμετέχει με δράσεις στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας που γίνονται το διάστημα 16-22 Σεπτεμβρίου 2018 και φέτος έχουν ως βασικό σύνθημα την Πολυτροπικότητα, ως έναν ηχηρό σταθμό δράσης για την σύγχρονη μετακίνηση.

Όπως γνωρίζεται, η  βιώσιμη κινητικότητα στο νησί μας, σύμφωνα με τις διατάξεις της Λευκής Βίβλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις μεταφορές, περνάει πρωτίστως από τα ΜΜΜ και ως εκ τούτου, ήδη έχουμε σχεδιάσει ομάδες μελέτης για την προώθηση των πολυτροπικών μετακινήσεων και των διατροπικών μεταφορών, όπως επίσης και δράσεις για την εκπαίδευση του μεταφερόμενου πληθυσμού!

Για την Εβδομάδα κινητικότητας έχουμε προγραμματίσει σε συνεργασία με τις Πρότυπες Σχολές Ζωγράφος ( www.zografos.com) τις παρακάτω δράσεις:

 1. Έχουμε τοποθετήσει σταντ με υλικό των δράσεων στις εγκαταστάσεις του ΚΤΕΛ
 2. Έχουμε προσαρμόσει λογότυπα της ΕΕΚ σε λεωφορεία
 3. Θα διανείμουμε 15000  φυλλάδια  με βασικούς κανόνες συμπεριφοράς στον δρόμο για το μεταφερόμενο πληθυσμό. Στόχος οι ποιο ευάλωτοι χρήστες τα παιδιά. Τίτλος: «Οδική Ασφάλεια για μας τα Παιδιά» Δράση η οποία θα συνεχιστεί και θα εμπλουτιστεί, καθόλη την διάρκεια της χρονιάς
 4. Τρέχουμε ήδη, ραδιοφωνικά σποτ για την ενημέρωση των πολιτών
 5. Μόνιτορ του σταθμού στις εγκαταστάσεις μας προβάλουν video για την Βιώσιμη Κινητικότητα  και  λεωφορεία που έχουν αντίστοιχη υποδομή
 6. Θα τοποθετήσουμε ειδικό σταντ στις εγκαταστάσεις μας με ερωτήματα σε σχέση με την Μαζική Μεταφορά στο νησί και τις απόψεις του μεταφερόμενου πληθυσμού,
 1. Σε συνέχεια της παραπάνω δράσης, θα κληρώσουμε 4 δωρεάν εισιτήρια για τις εξής διαδρομές:
 • Ηράκλειο – Θεσσαλονίκη – Ηράκλειο
 • Ηράκλειο – Ιωάννινα – Ηράκλειο
 • Ηράκλειο – Σητεία – Ηράκλειο
 • Ηράκλειο – Ιεράπετρα – Ηράκλειο
 1. Θα υπάρχει μειωμένο κόμιστρο σε δρομολόγια που θα ανακοινωθούν από το ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου, λίγο πριν την πραγματοποίησή τους.
 2. Ξεκινάμε την επικαιροποίηση κανόνων κυκλοφορίας και την αξιολόγηση των οδηγών μας  μέσα από το πρόγραμμα ανατροφοδότησης, που τρέχουμε ανά δίμηνο σε σχέση με την οδηγητική επάρκεια και την συμμόρφωση των οδηγών μας, στα σύγχρονα επίπεδα Οδικής Ασφάλειας που έχουμε καθορίσει.

video#1

video#2

…………………………

ΥΠΕΝ

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους.

Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτελεί η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», κατά τη διάρκεια της οποίας καθορίζονται ειδικές αστικές ζώνες όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Κάθε χρόνο, η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» εστιάζει σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Για το 2018, έχει επιλεγεί ως μότο το «Συνδυάζω – Μετακινούμαι!» (Mix and Move!) εστιάζοντας στην Πολυτροπικότητα, στη διασύνδεση των μέσων της αστικής μετακίνησης, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στον αστικό ιστό, μέσω της συνύπαρξης των MMM, των πεζών, των ποδηλάτων και των οχημάτων.

Ο ρόλος του ΥΠΕΝ στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας είναι καταλυτικός, συντονίζοντας και διαχέοντας την πληροφορία στους Δήμους της χώρας, καθώς και συνεισφέροντας στο σχεδιασμό διαφόρων δράσεων σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο.

Το 2015 συμμετείχαν ενεργά στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» περισσότερες από 1.870 πόλεις από 45 χώρες τόσο Ευρωπαϊκές όσο και μη, ενώ κάθε χρόνο βραβεύεται από ειδική ανεξάρτητη επιτροπή εμπειρογνωμόνων η πόλη με τις καλύτερες επιδόσεις στην προώθηση βιώσιμων, εναλλακτικών τρόπων μεταφοράς και στην ενεργή συμμετοχή των πολιτών.

Συνδυάζω – Μετακινούμαι #mobilityweek

Το φετινό θέμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας εστιάζει στα οφέλη που προκύπτουν από την συνδυαστική αστική κινητικότητα. Ο κύριος στόχος της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ για το 2018 είναι να ενθαρρύνει τους πολίτες να δοκιμάσουν τις διάφορες λύσεις κινητικότητας που είναι διαθέσιμες στις κωμοπόλεις ή στις πόλεις τους και να διαψεύσει την ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση ότι τα ιδιωτικά αυτοκίνητα είναι η μοναδική κατάλληλη επιλογή μετακίνησης .

Ας σκεφτούμε καλύτερα όλα τα διαθέσιμα μέσα που έχουμε για τη μετακίνησή μας και ας επιλέξουμε σωστά την καλύτερη και πιο σύντομη διαδρομή. Κάνοντας έξυπνες επιλογές στα είδη των μέσων μεταφοράς που χρησιμοποιούμε, εξοικονομούμε χρήματα, βελτιώνουμε την υγεία μας και βοηθάμε το περιβάλλον.

 

Δίκτυο Σχολών Οδήγησης ΖΩΓΡΑΦΟΣ - info@zografos.com

Copyright© 1995-2013 Zografos P.C. ™ | Designed by horizon.gr ™