Σχολές Οδήγησης Ζωγράφος – Σύντομο Ιστορικό

Μικρό Ιστορικό των Σχολών “Ζωγράφος”

Οι Σχολές Οδηγών “Ζωγράφος” ιδρύθηκαν το 1988 από τον Άρη Ζωγράφο, Παιδαγωγό Κυκλοφορίας & Ερευνητή του Πανεπιστημίου Πατρών.
Η πορεία των σχολών υπήρξε αλλά και συνεχίζει να είναι εντυπωσιακή. Ο αριθμός όλων όσων εμπιστεύονται την εκπαίδευσή τους στις συγκεκριμένες Σχολές διαρκώς αυξάνεται.

Η αύξηση αυτή είναι άμεση αναγνώριση και επιβεβαίωση για το μεράκι του δημιουργού της καθώς και τις γνώσεις, τη θέληση και το υψηλό επίπεδο των επιλεγμένων εκπαιδευτών και επιστημονικών συνεργατών που πλαισιώνουν την εταιρεία.

Όραμα και στόχος των σχολών “Ζωγράφος” είναι η εκπλήρωση μιας από τις πιο ουσιαστικές ανάγκες του σήμερα, της Οδικής Ασφάλειας.

Η ίδρυση των σχολών βασίστηκε σε ένα φιλόδοξο πλάνο: οι Σχολές “Ζωγράφος” να γίνουν οι κορυφαίες σχολές εκπαίδευσης και κατάρτισης σε παγκόσμια κλίμακα. Αφετηρία αλλά και μέσο για την επίτευξη του πλάνου αυτού υπήρξε η αμφιδραστική σχέση και επικοινωνία μαθητή-εκπαιδευτή. Εσείς και εμείς, εμείς και εσείς μαζί σε μία σχέση κατανόησης, μάθησης, εμπιστοσύνης.

Τα δεδομένα και ο πήχης μπήκαν ψηλά αλλά μαζί τα ξεπεράσαμε και συνεχίζουμε.

Μια σύντομη αναδρομή

1988: Ίδρυση της σχολής.

1990: Κυκλοφορεί το “εκπαιδεύοντας” ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης για υποψήφιους οδηγούς και εκπαιδευτές.

1993: Ξεκινούν μαθήματα για εκπαιδευτές.

1994: Δημιουργήθηκε το πρώτο Κέντρο Θεωρητικής Εκπαίδευσης με πρωτοποριακό εξοπλισμό όχι μόνον για την εποχή του αλλά αξεπέραστο ακόμη και σήμερα.

1995: Κυκλοφορεί το πρώτο πρόγραμμα εκπαίδευσης και εξέτασης οδηγών, το drivers_1 που υπήρξε ο προπομπός του σημερινού προγράμματος θεωρητικής εκπαίδευσης υποψηφίων οδηγών.

Παράλληλα, κάνοντας χρήση των Τ.Π.Ε. οι Σχολές “Ζωγράφος” ξεκίνησαν το 1996, όταν το Internet βρισκόταν σε αρχικό στάδιο, τη δημιουργία βάσης για την on line εκπαίδευση και κατάρτiση των υποψηφίων αλλά και των εν ενεργεία οδηγών σε βασικές αρχές ασφαλούς οδήγησης.

1996: Ξεκινάει η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και την OTEnet, οπότε και η εκπαίδευση πέρασαν σε ανώτερο επίπεδο…

Δημιουργείται το site www.2×4.gr το οποίο απευθύνεται στον οδηγό και την οδήγηση… και παράλληλα ξεκινάνε τα project:

  • Προσομοίωση και on line μέτρηση του χρόνου αντίδρασης.
  • Προσομοίωση και on line μέτρηση της σωστής απόστασης ασφαλείας.
  • On line Quiz ύπνου, σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό εργαστήριο ύπνου του νοσοκομείου Αγία Όλγα.
  • On line Αλκοτέστ, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της TUSON.

1997: Ξεκινάει το πρωτοποριακό πρόγραμμα SAFE DRIVE® με εκπληκτικά αποτελέσματα στις εταιρείες που το έχουν εφαρμόσει… (Μείωση των ατυχημάτων ανά εκατομμύριο χιλιόμετρα, APMK, της τάξεως του 85%…)

2000: Κατάθεση στην Ε.Ε. στο πρόγραμμα δράσης LEONARDO DA VINCI της Ευρωπαϊκής Κοινότητας για την επαγγελματική κατάρτιση.
Το πρόγραμμα ΟΔΗΓΩ είναι Πολύγλωσσο Εκπαιδευτικό Λογισμικό για την Κατάρτιση και Αξιολόγηση Οδηγών (Multilingual Software for the Training and Evaluation of the Drivers).

2002: Συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα WIN (Wireless Internet Network) που συντονίστηκε από την “Temagon” και συμμετείχαν το ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”, η “ΟΤΕnet”, η “Πουλιάδης και Συνεργάτες” και η “Alvarion”. Πραγματοποιώντας 20 μαθήματα τηλε-εκπαίδευσης (e-learning) διάρκειας 1 ώρας το καθένα… τα οποία παρακολούθησαν 500 μαθητές.

Απρίλιος 2002: Φέρνουμε στην Ελλάδα τα πρώτα skid-cars, μονταρισμένα σε SAAB, AUDI & BMW και εφαρμόζουμε πρόγραμμα εκπαίδευσης σε προηγμένες δεξιότητες. Παράλληλα αποκτάνε οι εκπαιδευτές της Σχολής, εξειδίκευση Certificate “Skid car Instructor” off Cedergrens Methodology.

Ιανουάριος 2003: Οι εκπαιδευτές που θα χειριστούν τα simulators 4ης γενιάς, ταξιδεύουν στην Γερμανία για την αντίστοιχη εξειδίκευση: Fahrsimulationsleeher Fur Fahrlehrer [Εκπαιδευτής Οδικής Προσομοίωσης για Εκπαιδευτές Οδηγών]

2003: Συμμετέχουμε στην Εκπόνηση του αναλυτικού προγράμματος, για την εκπαίδευση και αξιολόγηση των Υποψηφίων Εκπαιδευτών Οδηγών για τον Ο.Ε.Ε.Κ.

Μάρτιος 2003: Η πρώτη επαφή στην Γερμανία (Simutech) και στην Ελβετία (Veltheim Driving Center) με το ECO-DRIVE.

Νοέμβρης 2003: Οι πρώτοι προσομοιωτές 4ης γενιάς είναι στην Ελλάδα! Και η εκπαίδευση παίρνει άλλον χαρακτήρα…!

Απρίλιος 2005: Ενσωμάτωση του ECO-DRIVE© Στο SAFE DRIVE® κατά την αξιολόγηση των ταχτικών οδηγών και τεκμηρίωση του Eco_Z ©

Καλοκαίρι 2005: Ξεκινάει το φιλόδοξο πρόγραμμα για τα Παιδιά: Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια. Από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβρη εκπαιδεύουμε περίπου 4000 μαθητές κατασκηνωτές του ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ.

19.9.2005: 3o Πανελλήνιο Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας Πάτρα: Παρουσιάζουμε την διατριβή: SAFE DRIVE® (Full paper) Ολοκληρωμένη μέθοδος εκπαίδευσης, δια βίου κατάρτισης και αξιολόγησης οδηγών

21.10.2005: Παγκόσμιο Συνέδριο Εκπαιδευτών Οδηγών.
11th International Congress of driving Instructors “New Driving- Less Accidents” Kassandra Halkidiki, 21 & 22 October 2005.
Full paper: An integrated method for the initial and continuous training and evaluation of drivers.

2006: Προσυπογράφουμε τον ευρωπαϊκό χάρτη οδικής ασφάλειας και αποδεχτήκαμε την πρόσκληση-πρόκληση να προβούμε σε ενέργειες, που θα προωθήσουν τον στόχο της Ε.Ε.: Δηλαδή τη μείωση του αριθμού θανάτων στους δρόμους κατά τουλάχιστον 50%, έως και το 2010. http://www.erscharter.eu/el/node

16.3.2006: Ε.Μ.Π. Στην ημερίδα με θέμα: Κυκλοφοριακή Αγωγή και Νέες Κυκλοφορίες, παρουσιάζουμε την εργασία (Full paper): Η κοινωνία της Κυκλοφορίας.

28.6.2006: TREATISE – Training of local Energy Agencies and actors in Transportation and Sustainable Energy”. Συμμετέχουμε με την εργασία: “Σύγχρονες τάσεις και προοπτικές, στην ασφαλή και οικολογική οδήγηση”.

Ιούλιος – Αύγουστος 2006: Συνεχίζεται και φέτος το φιλόδοξο πρόγραμμα για τα Παιδιά: Κυκλοφοριακή Αγωγή + Οδική Ασφάλεια. στις παιδικές κατασκηνώσεις του ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ.

Οκτώβριος – Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2006: Το ταξίδι του προγράμματος: “Κυκλοφοριακή Αγωγή + Οδική Ασφάλεια” συνεχίζεται…!
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού, γυμνασίου αλλά και λυκείου και η εκπαίδευση προσφέρεται δωρεάν! Οι προσδοκίες μας πολλές. Στόχος μας να ταξιδέψει το πρόγραμμα σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας και να μάθουν οι μαθητές τους βασικούς κανόνες του Οδικού Περιβάλλοντος.

5-8 Οκτωβρίου 2006: κάνουμε στάση στα Εκπαιδευτήρια “Ζηρίδη”

22 Νοεμβρίου 2006: ταξιδεύουμε στην Πτολεμαϊδα (Ελλάδα δεν είναι μόνον η Αθήνα…)

16-17-18 Δεκεμβρίου 2006: σηκώνουμε χειρόφρενο στο Ολυμπιακό Χωριό.

Νοέμβριος 2006: Στην Αυτοκίνηση 2006 και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών: Η μεγαλύτερη Ελληνική έρευνα για τα Οδηγητικά χαρακτηριστικά των Ελλήνων οδηγών. Συμμετοχή 9500 άτομα!

12.1.2007: Ημερίδα στο ΤΕΕ Αθηνών για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας. Ομιλητές: Ευάγγελος Ματσούκης, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Πάτρας και***Αρης Ζωγράφος, Παιδαγωγός Κυκλοφορίας και ερευνητής του Πανεπιστημίου Πατρών.

23-29 Απριλίου 2007: Οι Πρότυπες Σχολές Οδηγών “Ζωγράφος” συμμετέχουν στην 1η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στο Σύνταγμα.

8.6.2007: ΥΜΕ Διεθνές Συνέδριο “Οι Δρόμοι του Μέλλοντος”. Παρουσιάζουμε την διατριβή (Full paper) με θέμα: Οικολογική και Ασφαλής Κινητικότητα στους “Δρόμους του Μέλλοντος” Eco_Driving

24-29 Σεπτεμβρίου 2007: Στο πλαίσιο του εορτασμού της Εβδομάδας Οδηγού της Πολεμικής Αεροπορίας, στην 111 Πτέρυγα Μάχης: Εκπαιδεύουμε και Αξιολογούμε τους οδηγούς των μονάδων με την μέθοδο SAFE DRIVE © η οποία εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Ε.Α. και προσέφεραν αφιλοκερδώς οι Πρότυπες Σχολές Οδήγησης Ζωγράφος, με σκοπό τον εμπλουτισμό γνώσεων και δεξιοτήτων των οδηγών – προσωπικού των Μονάδων, για ασφαλέστερη οδήγηση και πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

15 Νοεμβρίου 2007: Πιστοποίηση των υπηρεσιών αλλά και της εκπαιδευτικής μας διαδικασίας κατά το πρότυπο ΕΛΟΤ EN ISO 9001:2000

30.1.2008 Awards 2007: Πόσο Οικο-λογικός οδηγός είσαι… Αξιολόγηση με χρήση των προσομοιωτών οδήγησης για τους P.R.Manager όλων των αυτοκινητοβιομηχανιών και βράβευση του καλύτερου στα Autocar Awards 2007

15-16 Μαΐου 2008: Συμμετοχή 2 εκπαιδευτών της Ζωγράφος Α.Ε. στο 2-Days Eco-Driving Workshop in Athen Concept & content by DVR (German Road Safety Council) Η ανταλλαγή εμπειριών και οι σύγχρονες τάσεις στην Ευρώπη αποδείχτηκαν πολύτιμες.

Ιούλιος 2008: Δημιουργία ενός νέου είδους Σχολών οδηγών, της VIP Σχολής Οδήγησης ©. Μέσω των VIP προγραμμάτων που διεξαγάγει, η σχολή συνδυάζει τη βέλτιστη εκπαιδευτική ποιότητα με την παροχή ανέσεων, πάντοτε δε μέσα σε ένα απόλυτα ασφαλές και εχέμυθο περιβάλλον…! Μια εντελώς διαφορετική Σχολή…!

Ιανουάριος 2009: E-Learning. Η εκπαίδευση του “αύριο” σήμερα! Ξεκινάει η τηλεκπαίδευση, οι μαθητές μας έχουν πλέον πρόσβαση στην επόμενη γενιά των μεθόδων διδασκαλίας που αναπτύσσονται σήμερα!

17 Μαρτίου 2009: E-Learning. Ολοκληρώθηκε η πρώτη διακρατική τηλεκπαίδευση με θέμα το Eco Driving. Aναπτύχθηκε σε τέσσερεις ενότητες και συμμετείχαν μαθητές και εκπαιδευτές οδηγών από την Ελλάδα, τη Γερμανία και την Κύπρο.

Μάιος 2009: Eco Driving για τακτικούς οδηγούς! ***Άρχισε η κατάρτιση των “Τακτικών Οδηγών” που αποφοίτησαν μέχρι και το 2008 στο Eco Driving.
Tο πρόγραμμα υλοποιείται μέσω Τηλεκπαίδευσης (e-learning), από τις Πρότυπες Σχολές Οδήγησης Ζωγράφος.

20-31 Μαΐου 2009: Eco driving Instructors for Busses Εκπαίδευση και Πιστοποίηση εκπαιδευτών οδηγών στον οικολογικό και οικονομικό τρόπο οδήγησης Eco Driving Trainer! Ολοκληρώθηκε η Εκπαίδευση και η Πιστοποίηση των 10 πρώτων εκπαιδευτών οδηγών στον οικονομικό οικολογικό τρόπο οδήγησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τις Πρότυπες Σχολές Οδήγησης Ζωγράφος Α.Ε. σε συνεργασία με την TUV Rheinland υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών (ΠΟΕΕΟΑ)

10-20 Ιουνίου 2009: Eco driving Instructors for Tracks. Εξειδίκευση Eco Driving Trainer! στα φορτηγά Εκπαίδευση και Πιστοποίηση εκπαιδευτών Ολοκληρώθηκε η Εκπαίδευση και η Πιστοποίηση των 10 πρώτων εκπαιδευτών οδηγών στον οικονομικό οικολογικό τρόπο οδήγησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τις Πρότυπες Σχολές Οδήγησης Ζωγράφος Α.Ε. σε συνεργασία με την TUV Rheinland

Οκτώβριος 2009: Κυκλοφοριακή Αγωγή + Οδική Ασφάλεια.
Ολοκληρώθηκε ο ετήσιος κύκλος εκπαίδευσης μαθητών, με θέμα την κυκλοφοριακή αγωγή και την οδική ασφάλεια, που διοργανώνουν για 6ο συνεχές έτος τα εκπαιδευτήρια Ζηρίδη σε συνεργασία με τις Πρότυπες Σχολές Οδήγησης Ζωγράφος.

Φεβρουάριος 2010: Ολοκληρώνεται το πρόγραμμα Eco Driving για τακτικούς οδηγούς που αποφοίτησαν μέχρι και το 2008 στο Eco Driving.
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε μέσω Τηλεκπαίδευσης (e-learning), από τις Πρότυπες Σχολές Οδήγησης Ζωγράφος Α.Ε.

8-10 Μαρτίου 2010: Συνέδριο του ΤΕΕ παρουσιάζουμε την εργασία poster:”Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και Οικολογική Οδήγηση (Eco Driving) – Εξοικονόμηση ενέργειας μέσα από την αλλαγή της οδηγητικής συμπεριφοράς”.

5 Απριλίου 2010: Παρουσιάζουμε την διαδικτυακή πλατφόρμα, για την αποσυμφόρηση των υπηρεσιών, μέσα από την οποία οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για την πρόοδο εκτύπωσης της άδειάς τους οδήγησης.

2011: Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια – Ποιο είναι το οδηγητικό σου αποτύπωμα…!(?) Ανάπτυξη εφαρμογής για on-line εκπαίδευση και αξιολόγηση των μαθητών. http://learn.zografos.com/s

Μάρτιος-Απρίλιος 2011: Στην δημόσια διαβούλευση για τα διπλώματα οδήγησης. Δημοσιεύουμε πέντε παρεμβάσεις για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου χορήγησης αδειών σε υποψήφιους οδηγούς http://www.opengov.gr/yme/?p=1581

Μάιος 2011: Συμμετέχουμε στην Δεκαετία δράσης για την Οδική Ασφάλεια 2011-2020 http://www.decadeofaction.org/

Ιούνιος 2011: Ποδηλάτες στο οδόστρωμα…! Συμβουλές επιβίωσης για την Οικολογική Κινητικότητα https://www.zografos.com/News.aspx?id=51

3-4 Οκτωβρίου 2011: Στο Διεθνές Συνέδριο ITS 2011 Ευφυή Συστήματα Μεταφορών (Intelligent Transportation Systems) Παρουσιάζουμε την εργασία: “Ενιαία διαδικτυακή Πλατφόρμα για την διαχείριση των διαδικασιών αξιολόγησης υποψηφίων οδηγών και διασύνδεση των συντελεστών με τα εξεταστικά κέντρα”.

Δίκτυο Σχολών Οδήγησης ΖΩΓΡΑΦΟΣ - info@zografos.com

Copyright© 1995-2013 Zografos P.C. ™ | Designed by horizon.gr ™